“Първа българска армия” ще е с модерно осветление и тротоари

parva-bulgarska-armiya

РЕМОНТЪТ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

Жителите в район “Сердика” скоро ще могат да се радват на напълно обновена улица. Става дума за мащабния ремонт на “Първа българска армия”, която след строителните дейности ще бъде с нови инженерни мрежи, напълно подновени канализация, водопровод, преустройство на газопровод, осветление, нови пътни платна и тротоари с унипаваж.

Мащабният ремонт на участъка на ул. “Първа българска армия” от ул. “Мара Бунева” до р. Суходолска, който е с обща дължина от 1 300 метра, започна в началото на юни.

“Отсечката е много важна за живеещите в район “Сердика”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. “Това, на което държа освен сроковете, които са важни за транспортното обслужване на квартал “Орландовци”, е контролът на място, който се осъществява от надзора и от екипа на зам.-кмета инж. Ангел Джоргов.
В момента се взимат проби от насипването. Работи се в два участъка от река Суходолска до ул. “Нешо Бончев” и от ул. “София” до ул. “Мара Бунева”, където се изграждат нови инженерни мрежи. Към момента обектът се изпълнява в график.

“Имам уверението на строителите, че тези две отсечки ще бъдат готови до края на септември, а изпълнението на отсечката от ул. “Мара Бунева” до река Суходолска ще приключи до края на ноември”, отбеляза още Йорданка Фандъкова.