Отворено е, но не е измислено

ulica-oborishte

За пореден път ще пренареждат жълтите павета. Вече свикнахме…нямало качествени работници, автомобилите бият спирачки и ги „разреждат“ и други подобни. Този път по нова технология ще ги пренареждат. Свикнали сме да чакаме. Ще видим какво ще се получи. Оставяме жълтите павета, които работниците чупеха с чукове и уж фирмата щеше да бъде глобена.

chupi-zalti-paveta

Вчера отвориха за движение улица „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и площад „Александър Невски“. Асфалтът липсва. На негово място са павета – от онези малките. Ремонтираното място свършва и хоп… вече са от големите (гранитните) павета. Ако пък шофираме в обратна посока следва: големи павета, малки павета, асфалт.

konteyneri-za-bokluk

Снощи качихме във Фейсбук страницата ни снимки на „пишман лентата“ , която изненадващо завършва в подземни контейнери за боклук. Архитектурният гений може би не се е сетил, че при този доста широк тротоар е можело, контейнерите да са там, та решил да ги плесне на платното. Как пък никой не се е сетил да ги постави по средата и да направи едно кръгово движение. Някой веднага каза – това не е лента за движение…там ще паркират туристически автобуси. С нетърпение очакваме да видим как ще се побере автобус (доколкото сме запознати ширината им е поне 2.50 м.), без да навлиза в другата лента, защото и без да сме мерили, трагично завършващата в контейнери лента е доста по-тясна.

Преминаваме на отсрещния тротоар. Злият гений на столичната архитектура и планиране се е сетил да остави и паркоместа за автомобили. И ние с нетърпение очакваме първия работен ден в който ще се образува задръстване на светофара на „Оборище“ и „Васил Левски“, колоната от автомобили ще е до „Александър Невски“, а някой ще се опитва да паркира перпендикулярно на очертаните места. Защо пък някой да се сеща, че по-добрия вариант би бил паркоместата да са под ъгъл.

Новото „Оборище“ от птичи поглед

За всичко друго случващо се около „Александър Невски“ не ни се говори. Жители от района обмислят събиране с торта и духане на свещичка по случай една годинка от началото на смяната на тротоари, липсата на паркоместа и тъмница в района.

Между другото, кой затвори за движение „Московска“ от паметника Левски до „Дунав“? Виждали ли сте някога пешеходец да преминава по наредените павета? Затварянето на една улица води до затапване на други, но кой пък го интересува това. Важното е да се похвалим, че центъра става пешеходен.

И за финал, защо да не организираме един тур на всички членове и членки от Столичния общински съвет. Площад „Александър Невски“, жълтите павета, пешеходната „Московска“ и новооткритата „Оборище“.Е така, да си кажат мнението за ремонтира. Знаем че сте свикнали столичани да овикват Йорданка Фандъкова и вие да оставате скрити. Вие сте тези, които гласувате и решавате – от председателя, който толкова много обича да се показва пред камери и микрофони до съветниците – независимо дали са от ГЕРБ, БСП, ДБ, ВМРО, Спаси София ( може и други да има, толкова сте безгласни, че като нищо може да сме пропуснали някой). Излезте от сградата на общината и си помислете дали заслужавате да се върнете там.

Ще ви чакаме. Можете да се пробвате да си паркирате автомобилите на перпендикулярните места по „новото Оборище“, а не на служебния абонамент.