Отрязаха с флекс една от камерите на тол системата

toll-vignette-camera
Снимката е илюстративна

Неизвестни лица срязаха с флекс, камера на тол системата. Повреденото съоръжение се намирало на пътя към Бистрица до вилна зона „Бункера“.

Камерите, които ще следят за винетки, заработиха преди ден и само в рамките на денонощие уловиха 805 шофьори в нарушение.

Рано тази сутрин служители на Националното толуправление са забелязали, че една от камерите на толсистемата не работи.  Проверка на място показала, че цялото съоръжение е станало жертва на вандалски акт. Стойката на камерата е рязана с флекс и е съборена.  Полицията ще проследи записи от камери, за да открие извършителите.

Вандалският акт с камера на тол системата на Бистрица не решава проблемите, а натоварва бюджета, коментираха от АПИ по повод случилото се. Според агенцията щетата е за над 100 000 лева.

Оттам уточняват, че не се генерират електронни фишове за глоби на жителите в крайните квартали на София, защото не е приключила процедурата за подписване на споразумението със Столична община със съответните ангажименти и промяна в нормативни актове, свързани със списъка с участъците, за които се заплаща винетна такса. Камерите на тол системата в тези участъци само ще установяват нарушители, свързани с таксуването за изминато разстояние – тол.