Отново започват проверки в градския транспорт за неносене на предпазни маски

flixbus-security-measures

В сряда започват отново проверки в градския транспорт за неносене на предпазни маски. Това каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Процедурата по дезинфекция в градския транспорт се прави един път сутрин и един път през деня на крайните спирки на превозните средства.“ Всеки ден се дезинфекцират бюрата на ЦГМ, където се продават карти. Дезинфекцират се спирки на градския транспорт. За момента нямаме случай на заразен шофьор в градския транспорт. Изключително е важно да ги опазим и затова за момента те все още не продават билети и е ограничен достъпът до тях. Стараем се да направим всичко, за да опазим гражданите и персонала на градския транспорт“, каза Дилчев.

„За момента нямаме планове за дезинфектанти в градския транспорт. Голям процент от пътниците слагат маски в градския транспорт. Софиянци са съвестни, но има и такива, които не искат да се съобразят с тази разпоредба. Периодично правим всеобхватни проверки в градския транспорт. В сряда започват отново такива проверки с общинска полиция.

Санкцията за неносене на маска в градския транспорт започва от 300 лв. Нека се пазим взаимно и да бъдем съвестни в тези нелеки времена и в месеците, в които предстоят по този начин. Трябва да пазим себе си и околните. От 15 септември децата тръгнаха на училище. Нека им напомним, че трябва да носят маски“, посочи той.