Отново отложиха крайния срок за ремонта на Западен парк. Този път до март 2021

Западен парк

ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА СА ПОДМЕНЕНИ ВОДОПРОВОД, КАНАЛИЗАЦИЯ И Е ПОЛОЖЕНА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МРЕЖА

За втори път отложиха крайния срок за ремонта на Западен парк. Този път с година и три месеца до 3-ти март, 2021 година, съобщи bTV.

От общината аргументираха поредното отлагане с „лошо време“ и „необходимостта от избор на нов проектант“.

Ремонтът трябваше да е преключил до юни тази година, но заради лошото време беше отложен за 10-ти декември. През юни обаче, реконструкцията беше спряна заради грешка в проекта.

След като работниците са разкопали до главния вход откъм бул. „Сливница“ са установили че проекта не е домислен и фундаментите при козирката попадат точно върху магистрален водопровод. Според Столична община, грешката е установена в началото на май и се изискало от проектантите да дадат ново решение. В края на май е състаен Акт 10 – спиране на строителството и се е поставил срок до 17 юни да променят проекта. Срокът не е спазен и те са представили преработките на 25 юни и отново част архитектура не е била спазена със „Софийска вода“ към този тип водопроводи. Стигнало се е до прекратяване договора на проектантите, а те са предоставили правата на Столична община. С цел максимално бързото възстановяване работа по обекта, общината е възложила на общинско предприятие „Софпроект“ да направи необходимите преработки и доработки.

РЕМОНТЪТ НА „ЗАПАДЕН ПАРК“ СЕ УДЪЛЖАВА С ШЕСТ МЕСЕЦА

Общината е започнала да търси нов проектант, който да довърши реконструкцията. Единствената санкция за досегашния проектант е че няма да му бъде платено за извършените до момента дейности.

За година и половина от началото на ремонта на „Западен парк“ са подменени водопровода, канализацията и е подменена електрическата мрежа. Голяма част от алеите не са готови, а от тях стърчат кабели и ламарини.

ПРОДЪЛЖАВА НЕЗАКОННАТА СЕЧ В ЗАПАДЕН ПАРК

От общината гарантират, че са взели обезопасителни мерки и всички шахти и дупки са заградени. Въпреки това съветват гражданите да не минават през парка.