Отлагат въвеждането на платено паркиране в квартал „Стрелбище“

Въвеждането на платено паркиране в кв. „Стрелбище“ се отлага, съобщава кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов в профила си във Фейсбук.

„Запознах се буквално с всички становища, като анализирах внимателно всяко едно от тях. Основните притеснения на хората бяха в няколко насоки: няма да има достатъчно места за паркиране; ще трябва да обикалям квартала, за да си намеря място; ще трябва да плащам допълнително за нещо, което няма да получа; защо не осигурите достатъчно места за колите сега, а после да мислим за зона? Склонен съм да се съглася с всяко едно от притесненията на хората, поради простата причина, че те се коренят в недобрите практики на общината в сферата на организираното паркиране, които наблюдаваме в последните години“, съобщи Божилов.

Той поясни, че намира за важни следните уточнения:

– Достатъчно места за паркиране остава и винаги ще бъде разтегливо понятие. Защото ако в квартала сега по официални данни има регистрирани по постоянен адрес 4 хил. автомобила, то нямаме никаква гаранция, че след няколко години няма да са доста повече.
– Паркирането на една или две преки по-далеч от вкъщи не е обикаляне на квартала. Това, че в момента се спира пред входовете на блока, не означава, че това е законосъобразно паркиране.