Започва поетапно отваряне на ски зоната на Витоша

ski-na-vitosha
Снимка: Витоша ски

Започва поетапното отваряне на ски зоната на Витоша, съобщиха във фейсбук от „Витоша ски“. Днес ще бъде отворена пистата Меча поляна, която ще работи безплатно за всички деца и младежи днес, допълниха от „Витоша ски“. От там информират, че пътят към планината е разчистен и проходим при зимни условия, но ще бъде затворен от полицията между 11:00 и 14:00 часа. По информация от Центъра за градска мобилност автобус 66 е в движение, допълват от „Витоша ски“. 

Снощи концесионерът съобщи, че новата снежна покривка е между 60 и 80 см. 

От Планинската спасителна служба към Българския Червен кръст съобщиха по-рано за БТА, че условията за туризъм в планините са добри. Времето е ясно и тихо, а температурите са отрицателни. В зимните курорти работят съоръженията на Банско – седалков лифт, Боровец, Пампорово.

В петък в курортен комплекс „Боровец“ официално бе даден старт на зимния сезон. От курорта са готови за сезона, като основен приоритет в подготовката са пистите. Това каза пред журналисти в курорта Мария Шейнова, маркетинг мениджър „Бороспорт“.

Тя каза, че са отворени пистите в ски център „Ситняково“. „Основен наш приоритет е правеното на технически сняг и преди всеки сезон работим в тази посока да разширяваме системата за снежна инсталация“, посочи Шейнова.

Тази година са добавени нови снежни оръдия – стационарни и мобилни.  По случай откриването на сезона децата до 13 години на 15 и 16 декември ще могат да ползват дневната лифт карта на цена от един лев. картите, закупени на 15 декември, ще важат и през утрешния ден за всички посетители. Шейнова посочи, че повишението на цените на ски картите тази година е минимално в сравнение с инфлацията в страната.