Откриха над 320 кг. кокаин в Студентски град

6631
cocaine-studentski-grad
Снимка: МВР

Нови над 320 кг кокаин са намерени в апартамент в столичния квартал „Студентски град“. Късно снощи екипи на СДВР и ГДБОП са влезли в жилището, наето от мъжа, който вчера беше заловен с 40 кг. наркотик в автомобила си.

Новите намерени пакети с кокаин са над 300 и в момента продължава работата на място. Източници, близки до разследването, обясняват пред БНР, че вероятно става въпрос за депо за наркотици, като не е изключено дрогата да е била предназначена за износ.

Продължава разследването по случая.

На 24 май полицейски екип на Седмо РУ предприема проверка на водач на лек автомобил „Мерцедес“, паркиран в района на ж.к. „Студентски град“ в София. Шофьорът е имал неадекватно поведение, при поискване на документите, той се е смутил, а излизайки от колата автоматично е затворил вратите, носел е и голяма сума пари. При предприетото претърсване, наркотичното вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, е намерено в багажника на колата в два сака. Общото тегло на откритата високорискова дрога възлиза на 39 729,61 грама, тя е била предназначена за разпространение, като цената й на уличния пазар би могла да достигне 10 млн.лв..
Директорът на СДВР благодари сърдечно на колегите си за професионалната работа и уточни, че работата за установяване на други участници в престъпната схема продължава. Наред с противодействието на наркоразпространението на територията на София – линия, по която се работи изключително сериозно, на базата на отчетена тенденция на завишаване на кражби и посегателства над собствеността, СДВР и районната прокуратура насочват усилията си и започват ежеседмични акции срещу битовата престъпност.
На 31-годишния СГП е повдигнала обвинение за държане на наркотични вещества с цел разпространение в големи размери.