Откриха чешма в памет на Милен Цветков

milentsvetkov-cheshma

Откриха чешма в памет на убития в катастрофа Милен Цветков. Тя се намира в близост до мястото, на което журналистът загуби живота си през 2020 г. Чешмата беше открита от колеги и близки на Милен Цветков.

Чешмата е символ на доброта, на нещо, което завещаваш на поколенията, защото дава вода, а тя е най-животворната субстанция. Идеята за изграждането ѝ е на журналистите Люба Ризова, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Георги Тошев и колеги на Милен Цветков, коментира Манол Пейков, един от помогналите за събирането на средствата. Милен Цветков беше светла фигура, човек, който търсеше смисъла, а такива хора трябва да се помнят, каза още Пейков.

Милен Цветков почина на 53 години (19 април 2020 г.) в тежка автомобилна катастрофа на бул. „Черни връх“ в София. Катастрофата беше причинена от 22-годишния Кристиан Николов, който шофирал под въздействието на наркотици. Автомобилът му се блъсна в колата на Милен Цветков, който е чакал на червен светофар, сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. От 1990 г. Милен Цветков е в БНТ, където работи в студентското предаване „Ку-ку“, предаването „Телевизионен неделник“, и като репортер и водещ на „По света и у нас“. От 2000 г. е водещ на предавания по „Нова телевизия“ – „Здравей, България“, „Календар“, „60 минути с Милен Цветков“, „Часът на Милен Цветков“. На 28 март 2020 г. започва предаването му „Alternativa“ по TV 1. 

Източник: БТА