От „Възраждане“ свалиха украинското знаме от общината в София, тя отново го окачи

ukrainsko-zname-stolichna-obstina
Снимка: "Възраждане"

Знамето на Украйна е окачено отново на сградата на Столичната община на ул. Московска 33. 

Малко по-рано представители на партия „Възраждане“ свалиха украинското знаме от сградата на общината. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов и призова столичният кмет Йорданка Фандъкова да не слага чужди знамена на столичната община, защото ще бъде подведена под отговорност за държавна измяна.

Костадинов дори показа сваленото знаме във видео във Фейбсук профила си. И се закани да подари знамето на украинския посланик у нас, за да „си го сложи в двора“.

„Ако не беше толкова тъжно щеше да е смешно“. Така председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев коментира случаят от тази сутрин, при който бе свалено украинското знаме от сградата на Столичната община. 

 Депутати от „Възраждане“ са играли ролята на охрана на вишката, чрез която е било свалено украинското знаме. Това разказа още Георгиев и определи поведението им като „безобразно“. 

Образувана е преписка по случая в 5 РУ, установена е самоличността на служителите, които са народни представители. Те дори са се възползвали от служебното си положение и са казали на полицаите да не се месят. 

Георгиев призова: „Депутатите да гласуват закони в Народното събрание, вместо да се катерят по вишки или да ги охраняват. Нужен е лиценз за охрана. Те могат и коледната украса да свалят“, каза още Георгиев.  

Знамето е възстановено минути по-късно, увери Георгиев. По думите му става въпрос за „грубо посегателство на демокрацията“. И допълни, че очаква МВР да си свърши работата.