От утре контрольорите ще продават билети в градския транспорт

maski-v-gradski-transport

От утре (23 юни), контрольорите в градския транспорт отново ще продават билети. Това написа в социалните мрежи столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Продажбата на билети от контрольори беше въведена по време на извънредното положение, заради спирането на продажба от водачите в градския транспорт и отменена на 18 май.

Ето още какво написа Йорданка Фандъкова:

Носенето на маски на закрити обществени места от утре, 23 юни, е задължително.

 От утре удвояваме екипите на Общинска полиция, които проверяват за носенето на маски в градския транспорт. Издала съм и допълнителни указания към Метро-полиция, която охранява метрото.

Зачестиха сигналите, които ми изпращат граждани, за пътуване без маска в градския транспорт. Затова и през миналата седмица засилихме контрола с полицията, като бяха проверени над 700 превозни средства. Съставени са 16 акта на стойност 300 лв. и десетки предупредителни протокола. Личното ми мнение е, че глобата за неносене на маска в градския транспорт и на закрити публични места трябва да бъда намалена, което ще направи налагането й по-масово и безкомпромисно.

 Планирахме да възстановим продажбата на билети от водачите в градския транспорт, но ръстът на заразените го прави невъзможно на този етап. Възложила съм на директора на „Центъра за градска мобилност“ да разшири местата за продажба на билети – като включим още 200 пункта на Спортния тотализатор и пощите. Докато това стане, от утре, билети ще се продават и от контрольорите.

Започнахме планираното тестване на 1000 човека от персонала на детските градини и ясли. До момента всички тествани са отрицателни.

Данните за заразените с COVID-19 в София показват устойчив ръст и това налага крачка назад за задължителното носене на маски, както и по-голям контрол. В петък в софийските болници се лекуваха 92 души с COVID-19, от тях 9 в интензивно отделение. Днес настанените за болнично лечение са 126, а хората в интензивни отделения са 23.

Моля Ви, пазете себе си и Вашите близки. Опасността от заразяване не е отминала. С повече дисциплина можем да се справим!