От „Топлофикация“ се ослушват и не спират парното в София

parno-otoplenie
Снимка: pixabay

ГОВОРИТЕЛЯТ НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ“: ТОЗИ АПРИЛ Е ПО-СТУДЕН

От „Топлофикация“ все още се ослушват и не спират парното в София. На въпрос кога приключва отоплителният сезон, говорителят на „Топлофикация“ Елизабет Павлова отговори, че границите му са записани в нормативната уредба и те са от 1 октомври до 30 април.

Тя посочи, че спирането на парното става, когато са на лице следните условия – да има три последователни дни със средната температура над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне. Също така поясни, че към момента обаче нито едно от тези две условия не е получено.

Искам да успокоя клиентите, че има възможност, ако пожелае една сграда предварително да спре парното, да подаде заявление в съответния топлорайон и това заявление да бъде подкрепено с решение на етажната собственост, сподели в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Павлова.

Тя допълни, че към момента има само няколко сгради, които са пожелали да им бъде спряно отоплението. И това са основно офиси и училища.

Говорителят на „Топлофикация София“ изрази мнение, че тази година април месец е по-студен от предходната година и затова отоплителният период ще продължи малко по-дълго.