От Столична община забелязаха, че може би нещо не е наред с боята за пътна маркировка

pesehodna-pateka-vasil-levski

Заместник-кметът на столична община Дончо Барбалов е поискал от фирмата „Трафик пътна сигнализация“ ЕООД, която се грижи за пътната маркировка в София, да предостави сертификати за боята – използвана на пешеходна пътека, която скоро след маркирането се е изтрила.

От доста години е известно на всички жители на столицата, че пътната маркировка е едно от най-нетрайните неща в града. Седмици след полагането на боята, на доста места тя изчезва, а дори и да я има – маркировката не е светлоотразителна.

Ето и цялото съобщение на Дончо Барбалов в социалните мрежи:

Днес в медиите видях публикация, в която се поставя под въпрос качеството на боята, използвана за пътната маркировка в столицата.

По този повод поисках писмено от фирмата, която се грижи за маркировката в София, да представи всички сертификати за боята, използвана при обозначаване на пешеходната пътека (цитирана в публикацията) и други знаци по улиците на столицата.

Отговорът, който получа от фирмата ще предоставя на вниманието на столичани.

Между другото, преди няколко вечери, докато извършвах проверка на работата по обновяване на пътната маркировка в града, забелязах кола на същата фирма и направих снимки. На тях се вижда, че за свое удобство служителите ползват кутии от латексова боя, но в тях нямаше латекс, а светлоотразителни перли, каквито са необходими за пътната маркировка по улиците