От Столична община – район „Сердика“ представиха купчини пръст върху тревата за „трасе за колоездене“

trase-za-velosipedi
Снимка: СО/Район Сердика

Столичният район „Сердика“ се похвали с чисто ново трасе за колоездене в парк „Братска могила” в кв. „Орландовци“. Новата придобивка е по идея на най-малките и „всички желаещи могат да упражняват своите умения и да се забавляват“. Това написаха във фейсбук страницата на общината.

Уважаеми съграждани, благодарение на идеите на децата от кв. Орландовци, ние от СО-район “Сердика” направихме трасе за колоездене в парк “Братска могила”.Там могат всички желаещи да упражняват своите умения и да се забавляват.Тези съвместни инициативи от страна на гражданите и районната администрация дават добри резултати в полза на живущите в района.Благодарим Ви за направеното предложение и нека всички положим необходимите грижи да се запази направеното.🔸засилка🔸голям скок🔸1ви вираж🔸2ри вираж🔸среден и голям скок🔸pump track🔸4ти вираж🔸говоп

След като навсякъде заваляха подигравки и насмешки към „отбиването на номера“, кметът на район Сердика се видя принуден да обяснява, че отговорността и идеята е на децата от квартала:

Уважаеми съграждани, във връзка с множеството коментари на страницата на района, бих искал да Ви разкажа как се роди идеята за скоковете за колела в парка. В края на есента на 2020год. се срещнахме в парка с около 25-30 деца от различни възрасти. Всички те се бяха обединили около идеята да си направят сами скокчета за колела.От мен искаха само един камион пръст. Те сами щяха да си направят трасето, заедно всички с общ труд да направят място, където да спортуват навън.Наложените ограничения през изминалата година и лошото време ни забави, но това вече е факт. Никой от нас не претендира, че сме направили професионална БМХ писта. Това е място в парка, което сега и ще залесим, което е направено под вещото ръководство на децата, направено с техния труд и креативност, и с обещанието им да се грижат за него. Винаги ще подкрепям начинанията на децата, в които те се обединяват и преследват своите мечти.

инж. Тодор Кръстев

Кмет на СО-район “Сердика”