От „Спаси София“ искат трамваи по „Стамболийски“

стамболийски-трамвай
Снимка: Спаси София/Фейсбук

След като площад „Александър Невски“ стана пешеходен и вместо да намали потока от автомобили в центъра, трафика се премести по булевардите „Дондуков“ и „Цар освободител“ и в момента замърсяването е в пъти повече от преди заради задръстванията по тези булеварди, сега от „Спаси София“ са решили да пускат трамваи по бул. „Александър Стамболийски“ и както е видно на визуализацията, която са публикували – автомобили няма да има и там. Въпреки че по „Алабин“ преминават трамваи и трасето до площад „Света Неделя“ едва ли не ще се дублира – представяме си какво ще се случва от автомобили по основната артерия за Люлин – булевард „Тодор Александров“.

В една развита държава, институциите правят допитвания до гражданите, защото живущите в районите много по-добре знаят от какво имат нужда от чиновници отчитащи дейност.

Ето и пълното съобщение на „Спаси София“ във Фейсбук страницата им:

Трамваят между пл. Св. Неделя и пл. Възраждане ще бъде възстановен!

По инициатива на Борис Бонев и след редица проведени срещи с главния архитект и проектантския екип осигурихме изграждането на трамвайното трасе по бул. Александър Стамболийски заедно с ремонта на пл. Св. Неделя.

400 метровото трасе значително ще подобри движението на трамваите, ще даде удобна възможност за прекачване на метростанция Сердика и ще бъде дубльор на ул. Алабин, която днес е излючително натоварена.

Така ще осигурим нови удобни връзки на трамваите, повече гъвкавост на системата и повече удобства за пътниците.