От понеделник започва поетапно миене на карета от улици в центъра на София

MIENE NA ULICI

От 8 юни започва миене на улици, които са обособени в карета. Дейностите ще започнат от район „Красно село“ от карето, между улиците: бул. „Генерал М.Д.Скобелев“, от бул. „Прага“ до пл. „Руски паметник“, бул. „Христо Ботев“ от бул. „Генерал М.Д.Скобелев“ до бул.“Македония“, бул.“Македония“ – нечетни номера от пл.“Руски паметник“ до бул.“Христо Ботев“, ул.“Св.Иван Рилски“ от бул.“Генерал М.Д.Скобелев“ до бул.“Христо Ботев“, ул. „Люлин планина“ от бул.“Генерал М.Д.Скобелев“ до ул.“20-ти Април“, ул. „Лайош Кошут“ от бул. „Генерал М.Д.Скобелев“ до бул. „Христо Ботев“, ул.“20-ти Април“ от бул. „Христо Ботев“ до бул.“Македония“ ул.“Ивайло“ от бул. „Христо Ботев“ до бул. „Македония“.

Поетапно ще се мият карета в районите „Възраждане“, „Оборище“, „Средец“, «Лозенец» и «Триадица».

Ще се мие и територията между бул.»Витоша», бул.»Патриарх Евтимий», бул.»Христо Ботев» и ул. «Позитано».

Въвежда се временна забрана за обществено ползване на улиците от превозни средства във връзка с извършване на дейностите.

Закриват се и участъци от зоните за платено паркиране – „синя“ и „зелена“ зони, както и „служебен абонамент“ за периода на миенето.

Собствениците на автомобили трябва да преместят колите си за времето от 07.30 ч. до 16.30 ч. от уличните платна. Това е необходимо, за да се извърши цялостно миене на пътните платна и тротоарите.