От СДВР уведомиха Васил Терзиев, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения не са изградени съгласно действащото законодателство

kolcheta-predpazni-patriarh-evtimiy

От СДВР са изпратили на 24 юни разпореждане до зам.-кмета на Столична община да изпълни определение на Върховния административен съд (ВАС), като преустанови въвеждането на нова организация на движение по булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, както и по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“.

В разпореждането се посочват задължителни за изпълнението действия. Едното от тях, което е със срок до 27 юни, касае обезопасяване на участъците по посоченото трасе.

На следващия ден отдел „Пътна полиция“ към СДВР е изпратил и сигнално писмо до кмета на София Васил Терзиев, с което го уведомява, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения не са изградени съгласно действащото законодателство и не отговарят на реда и условията за организация на движението по пътищата, отворени за обществено ползване.

„В свое разпореждане Административният съд в София-град (АССГ) задължава Столична община да прекрати безусловно извършваните действия, разпоредени от зам.-кмета по транспорта на Столична община по въвеждане на нова постоянна организация на движението в София по бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Проф. Ф. Нансен“ и бул. „Витоша“ чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци и преградителни съоръжения“, пише в писмото на СДВР.

„В хода на административното производство АССГ е издал писмено разпореждане на отдел „Пътна полиция“ да извърши проверка и състави протокол относно етапа на извършваните ремонтни дейности на трите булеварда. Проверката е констатирала, че ремонтът на пътната настилка е завършен, проектирането на новите режими на работа на светофарните уредби са изпълнени и към момента на проверката се изграждат елементи на постоянната организация на движението“, пише още в писмото.

Изисква се в кратки срокове столичният отдел „Пътна полиция“ да бъде уведомен за предприетите действия.

В заключение в сигналното писмо до столичния кмет се посочва, че ако не се получи отговор за предприети действия, отдел „Пътна полиция“ ще приложи правомощията си.