От днес се възстановява движението по Южната дъга на софийския Околовръстен път

SOP_Mladost_-_Trakia

За улеснение на очаквания интензивен трафик в края на трите почивни дни днес в 6:30 ч. се възстановява движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в реконструиращия се 6 км участък между ж.к. “Младост” и автомагистрала “Тракия”. 

Светофарна уредба ще регулира движението при „Горубляне“, Герман и Лозен, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура. Реконструкцията на трасето започна през октомври миналата година.

Отсечката между ж.к. „Младост“ и кв. „Горубляне“ беше затворена на 14 юни тази година за разрушаване на стария надлез при 40-ия километър и изграждането на нов. Двулентовият път се разширява в две платна с по три ленти за движение в посока.

С новото трасе на софийския Околовръстен път ще се осигури връзка  между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“. Ще се улесни транзитният трафик от автомагистрала „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е на стойност на 142 милиона лева и е от Републиканския бюджет. Срокът за завършване на модернизацията е пролетта на 2021 година.