От 24-метрова противопожарна кула ще следят за горене на гуми и опасни отпадъци във Факултета

красна-поляна

24-метрова противопожарна кула ще следи за нерегламентирано горене на гуми и опасни отпадъци в София. Тя ще бъде изградена в най-високата точка на район „Красна поляна“, който е един от най-рисковите райони, където се горят гуми, кабели и отпадъци. Противопожарната кула ще е висока 24 метра и на нея ще се монтират специализирани камери за локализирането на точките на които има горене. Целта е да се предотврати негреламентирането горене на отпадъци, гуми и кабели. Както е известно това е един от най-рисковите райони и горенето на гуми, кабели и отпадъци е най-сериозния проблем в район Красно село и по точно във Факултета.

Заради мръсния въздух в София жители на града не веднъж излизаха на протести:

„Мръсният въздух е убиец за нас“;

„Няма мярка, която днес до утре да изчисти въздуха, защото няма как да свалим хората от автомобилите, нито да спрем 50 хиляди домакинства, които се отопляват на твърдо битово гориво“, споделиха софиянци пред БНР.

Пет камери ще бъдат монтирани на 24-метровата кула и ще може да се спре поне нерегламентираното горене на отпадъци, уверен е директорът на аварийното звено Красимир Димитров:

„При всяко едно нерегламентирано горене на гуми, на боклуци, което се случва в този район на „Красна поляна“, кулата ще го засече и ще даде сигнал към нас, към пожарната, а ние съответно и към полицията, и Столичният инспекторат, за да можем да реагираме…Като има още възможности – на тази кула да се сложат съоръжения за мерене на въздух, така че да се получават данни за анализ“.