От 1 юни започва поетапно миене на столични улици

MIENE NA ULICI

От 1 юни започва миене на столични улици в кварталите, които са обособени под формата на каре, което ще бъде затворено за движение, паркиране и престой на автомобили, докато трае дейността, съобщиха от Столична община.

Работата ще започне от район “Красно село“ от каре, в което попадат за миене улиците: ул. „Св. Иван Рилски“ от бул. „Генерал М. Д. Скобелев“ до бул. „Христо Ботев“, ул. „Люлин планина“ от бул. „Генерал М. Д. Скобелев“ до ул.“20-ти април“, ул. „Лайош Кошут“ от бул. „Генерал М. Д. Скобелев“ до бул. „Христо Ботев“, ул. „20-ти април“ от бул. „Христо Ботев“ до бул. „Македония“ ул. „Ивайло“ от бул. „Христо Ботев“ до бул. „Македония“.

Поетапно ще се извърши миене с цистерни по карета и в районите  „Триадица – център“, “Възраждане”, “Оборище”, “Средец”, „Лозенец“ и „Триадица“. Въвежда се временна забрана за обществено ползване на улиците от превозни средства във връзка с извършване на дейностите.

Временно се закриват и участъци от зоните за платено паркиране – „синя“ и „зелена“ зона, както и „служебен абонамент“ за периода на миенето.

Собствениците на автомобили трябва да преместят колите си за времето от 07:30 ч. до 16:30 ч. от уличните платна. Това е необходимо, за да се извърши цялостно миене на пътните платна и тротоарите.

График с улиците може да се види на интернет страницата на Столичния инспекторат от банера „миене“ и „графици“.

Уведомление за извършване на дейностите се поставя на жилищните сградите за съответната етажна собственост. Непреместените автомобили ще бъдат принудително изместени на свободни места в съседни улици.

На телефон 070013233 гражданите имат възможност да се информират за местонахождението на автомобила си, в случай на наложило се преместване.

Организацията за изпълнение на всички дейности се извършва съгласувано от Столичен инспекторат, фирмите по чистота, ЦГМ АД, Пътна полиция – СДВР, Общинска полиция, „Софийска вода“ АД. Екипи на контролните органи ще бъдат на терен, за осъществяване на съдействие  и следене за качеството на изпълнение на работата.