Осигуряват нощни автобуси по линии 94 и 280 за студентския празник. Полицията с проверки за алкохол

validator-v-gradski-transport

До 02.00 часа на 09.12.2022 год., Център за градска мобилност осигурява нощни автобуси по линии с номера 94 и 280 с интервал на движение от 75 минути, за улесняване предвиждането на празнуващите студенти.

От „Националната полиция“ са създали организация, която да улесни движението и придвижването на автомобилите. За контрол на пътя ще бъдат използвани и камери, ще има и полицeйско присъствие по пътищата в страната. 

За серията декемврийски празници, която започва със студентския, от Главна дирекция „Национална полиция“ са създали организация, което да помогне за безопасното им протичане.

Вече са проведени разговори с представители на местната власт и са уточнени хотелите, ресторантите, къщите за гости и хижите, където студентите ще празнуват.

Kъм 270 камери – стационарни, мобилни и преносими, ще бъдат използвани от полицията, над 800 са техническите средства за установяване на употреба на алкохол от водачите, уточниха от МВР.

Мария Ботева от Главна дирекция на вътрешните работи апелира студентите, които ще пътуват за празника, да тръгват с добре подготвени за зимния сезон автомобили, да не се употребява алкохол преди пътуване и да се проявява толерантност на пътя.

Според Закона за движение по пътищата за употребата на алкохол преди пътуване се предвиждат глоби, лишаване от право да се управлява превозно средство и се отнемат контролни точки.