Променят движението в центъра на София за провеждане на възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски

pametnik-vasil-levski

На 19.02.2023 г. се въвеждат следните промени в организацията на движението:

От 08.00 до 20.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, обслужващи церемонията, както следва:

– на паркингите на пл. „Св. Ал. Невски” и да се закрият базарите за художествени произведения;

– ул. „Московска” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”;

– бул. „Янко Сакъзов” между ул. „Кракра” и бул. „Васил Левски”;

– ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”;

– ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски”;

– ул. „Дунав” между пл. „Св. Ал. Невски” до бул. „Княз Ал. Дондуков“.

От 14.00 до 20.00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по:

– бул. „Васил Левски” между бул. „Цар Освободител” и бул. „Княз Ал. Дондуков“, с изключение на автобусите от линии №№ 9 и 280;

– бул. „Янко Сакъзов” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Васил Левски“ /посока от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” към ул. „Кракра“/, с изключение на трамвайните мотриси от линии №№ 20 и 22;

– ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”;

– ул. „11-ти август” между ул. „Врабча” и пл. „Св. Ал. Невски”;

– ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”;

– ул. „Дунав” между пл. „Св. Ал. Невски” и ул. „Московска”;

– ул. „Врабча” между ул. „Дунав” и бул. „Васил Левски”;

– ул. „Московска“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С. Раковски“.

От 14.00 до 20.00 часа на 19.02.2023 г. се променят маршрутите на част от градския транспорт, както следва:

– тролейбусите от линии №№ 1, 2 и 8: от Пета градска болница/ж.к. Бъкстон/ж.к. Гоце Делчев по маршрутите до кръстовище бул. „Васил Левски“ – бул.“Цар Освободител“, по бул.“Цар Освободител“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, по ул.“Ген. Гурко“, бул.“Васил Левски“ и по маршрутите.

– тролейбусите от линии №№ 3, 4 и 11: от УМБАЛ Св. Анна/ж.к. Дружба 1/2 по маршрутите до кръстовище бул.“Цариградско шосе“ – бул.“Цар Освободител“ – бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“, по бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“, по ул.“Ген. Гурко“, по бул. „Васил Левски“, по бул.“Цар Освободител“ и по маршрутите.

– тролейбусите от линии №№ 1 и 3, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. Левски Г ще се движат по маршрут: от бул. Владимир Вазов по ул. Острово (по маршрута на тролейбусни линии №№ 2 и 4), ул. „Макгахан“, ул.“Никола Войновски“, продължават по ул.“Васил Петлешков“ до ул.“Ильо войвода“, по ул.“Ильо войвода“ и наляво по бул.“Владимир Вазов“ по маршрута до ж.к.“Левски Г“, двупосочно;

– тролейбусите от линии №№ 2 и 4, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. Хаджи Димитър, ще се движат по маршрут: от крайната станция в ж.к. Хаджи Димитър по ул.“Васил Петлешков“ до ул.“Ильо войвода“, ул.“Ильо войвода“ и по бул.“Владимир Вазов“ по маршрута на тролейбусни линии №№ 1 и 3 до ж.к. Левски Г, двупосочно;

– тролейбусите от линии №№ 8 и 11, преминали в участъка между пл.“Васил Левски“ и пл.“Сточна гара“ преди затварянето, изчакват на пл. Сточна гара.

Тролейбусите от линии №№ 1, 2, 3, 4, 8 и 11 ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в променените участъци по маршрутите.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява  охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за горепосочените време и места.