Опашки от желаещи за ваксинации в София. Откриват нови пунктове

opaska-za-vaksinacii-v-pirogov

От вчера, наред с първите 4 фази от плана за имунизация, могат да се ваксинират и всички желаещи, които не попадат в определените групи. За целта са разкрити специални пунктове, а в болниците трябва да са осигурени зелени коридори за хората, които желаят да си поставят ваксина.

Само в рамките на вчерашния ден са ваксинирани 560 души. Ваксинират се най-вече в хора в четвърта фаза и техните придружители и хора, които са пожелали да дойдат. Ако времето утре е по-хубаво, между 8:30 и 17:00 часа отново ще чакаме хората. Всички да бъдат търпеливи, няма да върнем никого“, заяви директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Петте пункта на „Пирогов“ ще работят до 17.30 часа. Хронично болните трябва да носят експертиза, която да го доказва. Лична карта и бланка за информирано съгласие са необходими за всички, като бланката се попълва на място.

В университетската болница „Св. Анна“ в София отваря пункт за ваксинация срещу коронарируса. Той се намира в Триажния център в двора на болницата и ще бъде на разположение на всички желаещи да се ваксинират граждани от 8 до 17 ч., включително и през почивните дни, съобщи пресцентърът на болницата.

Ваксини на „Астра Зенека“ за всички желаещи от днес се поставят и във Военномедицинската академия в София. От тази сутрин през кабинета са минали над 200 души. „Всеки който иска може да дойде да се ваксинира, имаме достатъчно количества ваксини „Астра Зенека“, имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят веднага, а от утре ще ни предоставят и „Пфайзер“, и „Модерна“, каза пред БНТ директорът на болницата Венцислав Мутафчийски.