Опашки пред будките за билети и карти в първия ден на глобите. Системата се срина

трамвай-граф-игнатиев

Опашки се извиха пред будките на Центъра за градска мобилност в столицата, съобщи „Монитор”.

Причината е, че от днес контрольорите в градския транспорт отново могат да глобяват и няма да продават билети. Пътниците обаче не могат да купуват билети и от шофьорите.

В същото време бъг в системата на ЦГМ затрудни зареждането на картите за транспорт.  Рано сутринта на едно от гишетата в жк. „Младост” имаше табела, според която системата им не работи. Същият проблем имало и в пунктове на „Окръжна болница“ и „Оборище“, съобщиха читатели.

От ЦГМ обаче коментираха пред „Монитор“, че срив в системата е имало само на Сточна гара. „Първите дни на годината винаги има опашки пред касите“, обясниха от Центъра. Заради нов софтуер на НАП, които се свързва с ЦГМ пък е имало забавяне на изнадаването на касови бележки. От дружеството обясниха, че подобно забавяне ще има и в следващите дни. В същото време бъг в системата на ЦГМ затрудни зареждането на картите за транспорт.  

„Рано сутринта на едно от гишетата в жк. „Младост” имаше табела, според която системата им не работи. Същият проблем имало и в пунктове на „Окръжна болница“ и „Оборище“, съобщиха читатели.

От днес гратисчиите в софийския транспорт се наказват с глоба от 30 лева или издаване на фиш.