Опашка от желаещи да карат кънки в София

2569
ледена-пързалка-юнак

Стотици бяха желаещите да карат кънки на ледена пързалка „Юнак“ в топлия неделен ден. Опашката се извиваше до паркинга на стадион „Васил Левски“.

Ледената пързалка „Юнак“ отвори врати в началото на декември. Въпреки противоепидемичните мерки, пързалките не попадат в ограниченията, ако се спазват определени условия при ползването им.

До 150 души ще могат да карат едновременно в рамките на една сесия, продължаваща 90 мин. Това обяви управителят на пързалката Явор Маринов. Той увери, че спортът ще може да се практикува при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, като за целта ще бъде създадена специална организация.

Абсолютно задължително е използването на маски от всички, които желаят да са на обекта. Не повече от 150 души на пързалката, разстояние от два метра разстояние между хората и реденето на опашка, обясни Явор Маринов и изчисли, че на човек ще се падат по 8 кв. метра свободно пространство за всеки човек при капацитет на леденото съоръжение от общо 1200 кв. м.

След всяка сесия ще се дезинфекцират пейките и кънките. Изчакване на пейките пред пързалката няма да има. Ще се допускат точно 150 души. Ще има охрана на вратата, която ще допуска само определения брой хора, които могат да влязат за една сесия. В момента, в който приключи сесията и хората излязат, ще се допускат следващите“, заяви Маринов и обяви, че заведението, което се намира на територията на пързалката няма да работи.

Относно тазгодишните цени на ледена пързалка „Юнак“ –  за трета поредна година се запазва безплатния вход за деца до 13 годишна възраст, които трябва да представят бележник или ученическа карта както и да носят свои кънки или да наемат такива срещу 6 лв.

Безплатните сесии започват в 10 ч. и 16 ч. и са с времетраене от 90 мин.

Цената за вход с кънки под наем е 10 лв., вход със собствени кънки е 6 лв., само кънки – 6 лв., инструктор – 10 лв, Пингвин – 10 лв. като една сесия е 90 минути.

Работното време на ледена пързалка „Юнак“ е всеки ден от 10 до 21 ч.