Огромни опашки за подаръци по „Витошка“. 50 000 автомобила са напуснали София вчера.

опашка-витошка-beauty-zone

Въпреки че се очакваше тази година да няма много пътувания из страната, вчера около 50 000 автомобила са напуснали столицата, сочи информация на Агенция „Пътна инфраструктура“. В същото време движението в София беше изключително натоварено. Задръствания имаше по всички ключови булеварди, а в зоните за платено паркиране трудно се намираха места.

Затворените молове станаха причина пазаруващите да се пренесат на бул. „Витоша“. Пред няколко магазина за парфюмерия и подаръци се извиха огромни опашки.

dav

От Пътна полиция са предприети всички необходими мерки през предстоящите празнични и почивни дни, свързани с безопасността на движението. Това  съобщи главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП.

В дните 23, 24, 28,  31 декември и 3 януари е създадена организация екипите да подпомагат трафика на входовете и изходите на населените места и по основните пътни артерии за недопускане на образуването на колони, а при необходимост ще поемат и регулирането на движението. Униформените ще следят и за водачи с рисково поведение. През празничните и почивни дни ще се предприемат и засилени проверки на скоростните режими, недопускане управлението на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, както е за шофиране от неправоспособни водачи.

Комисар Владислав Павликянов,  зам.-началник на отдел „Пътна полиция“, СДВР уточни, че в СДВР също е създадена необходимата организация, свързана както с безопасното поведение на шофьорите, така и със сигурността на гражданите и гостите на столицата. Той обърна внимание на пешеходците да бъдат изключително дисциплинирани. Само за миналата седмица за неправилно пресичане са санкционирани 127 души, пресичали неправилно, както   79 водачи, които не са дали съответното предимство на пешеходци.