Oчакват се над 20 хиляди души на площад „Княз Александър Първи“ в новогодишната нощ

scena-pod-zvezdite

Трескава подготовка за мащабния новогодишен концерт „Сцена под звездите“. Над 20 хиляди зрители се очаква да гледат спектакъла на живо на площад „Княз Александър Първи“. Над 180 полицая ще охраняват събитието утре вечер.

Още от 3 часа тази сутрин е започнала подготовката по изграждането на сцената и вече е почти готова. Ще има 6 контролно-пропускателни пункта и след 17:30 часа на 31 декември зрителите ще бъдат допускани до спектакъла. Хората в нетрезво състояние, със стъклени бутилки, чаши, забранени предмети и пиратки ще бъдат ограничавани.

„Предстои в утрешния ден окабеляване на сцената и изграждане на пултовете за дейностите на нея. Търговските обекти са вече направени. Утре престои и спиране на движението“, коментира Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.

„Ние сме ангажирани от „Аварийна помощ и превенция“ с 25 човека. Нашите отговорности са около сцената , останалите сме ги разпределили, ще има пожарни екипи, на столичната пожарна, ще има линейки от нашите общински болници, така че сме направили всичко възможно, за да гарантираме обществения ред и сигурност“, каза още той.

Днес затворена за автомобили беше само улица „Дякон Игнатий“. От утре следобед се очаква да бъде спряно движението и по булевард „Цар Освободител“.