Очаква се ремонтът на метрото да отнеме около седмица. Дотогава автобуси ще извозват пътниците

Metro-sofia

Проблем в релсовия път спря метрото по третата линия. Докато се отстрани деформацията на пътя, метрото ще се движи до станция „Театрална“ и ще обръща там, а не на станция „Хаджи Димитър“, както обикновено.

Вероятно става дума за повдигане или разместване на релсовия път, обясни шефът на столичното метро инж. Братоев.

Екипи на „Метрополитен“ са на мястото на инцидента. Все още не се знае колко сериозно е разместването на релсите.

Ремонтът ще отнеме около седмица, каза Братоев пред БНТ. Дотогава за обслужване на пътниците се осигуряват автобуси, които ще се движат в участъка.

Автобусите ще се движат с маршрут – от спирка „Театър София“ на ул.“Професор М. Бичев“, по бул. „Данаил Николаев“, гара „Подуене“, по ул.„Боян Магесник“, под жп. моста гара Подуене, по ул.„Ал. Екзарх“, по ул. „Тодорини кукли“, по бул. „Владимир Вазов“ до автобусна спирка метростанция „Хаджи Димитър“, по ул. „Черковна“, надясно по бул. „Мадрид“ и до спирка „Театър София“ на ул. „Проф. М.Бичев“. Автобусите ще спират и на спирка ул. „Тодорини кукли“ по линия 120 в посока бул. „Вл.Вазов“.

Преди десет дни метростанция „Хаджи Димитър“ от третия лъч на метрото протече по време на силните дъждове в столицата, а в началото на декември миналата година новата метролиния беше спряна за един уикенд поради тестване на софтуера на системите за контрол и управление на влаковото движение.

Третият лъч на метрото беше пуснат на 26 август, 2020 година. Осем километровият участък от жк „Красно село” до жк.”Хаджи Димитър” включва станциите: „Красно село”, „Бул. България”, „Медицински университет”, „НДК 2”, „Патриарх Евтимий”, „Орлов мост”, „Театрална” и „Хаджи Димитър”.