Очаква се интензивен трафик към София

магистрала-люлин
Снимка: citibuild.bg

Интензивен трафик се очаква по основните пътни направления в последния почивен ден. Засилено ще бъде полицейското присъствие по пътищата. Взели сме допълнителни мерки, обяви на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“, цитиран от БТА. В пътната полиция смятат, че излезлите от София почти половин милион автомобила преди празниците ще се върнат отново днес заради края на поредицата празнични дни. Възможно е обаче трафикът да се разпредели и в следващите дни до уикенда заради това, че 6 май е също почивен ден.

От полицията препоръчват на шофьорите, включително и заради ремонтите в някои участъци на магистрала „Тракия“, да използват по-слабо натоварения Подбалкански път.

Допълнителни полицейски сили ще следят за придвижване в аварийните линии по автомагистралите, подчерта Близнаков и призова шофьорите да спазват правилата за движение по пътищата. При пътен инцидент без пострадали водачите трябва да преместват автомобилите си вдясно, а не да чакат в лявата лента на магистралата, припомни той.

За улеснение от днес до 9 май, неделя, по „Тракия“ в района на жп надлеза при 159-и километър ще има две ленти за София и една за Бургас. Това съобщават от Пътната агенция, както и уточняват, че ремонтите налагат трафикът се извършва двупосочно в платното за Бургас.

Отново заради ремонт е ограничено и движението в участъка между пътните възли „Чирпан-изток“ и „Стара Загора“ на автомагистралата.

Общо 497 569 превозни средства са излезли от София на 29 и 30 април – в последния работен и в първия почивен ден по Великден, отчитат трафик камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Най-много превозни средства в посока Бургас са преминали по АМ „Тракия“ – 225 048. След това е АМ „Хемус “ – 128 700 МПС, АМ „Струма“ – 46 605, пътят София – Калотина – 53 233, трасето през Искърското дефиле (път-II-16) – 24 077, и Подбалканския път I-6 – 19 906.