Обмислят удължаване на грипната ваканция в София

грипна-ваканция-в-софия-2020
Снимка: Pixabay

По информация на наши източници, от Министерството на образованието обмислят удължаване на грипната ваканция в София. Причината е повишаване на заболелите от грип, както и съобщението за два случая на коронавиурс в София.

Във Фейсбук страниците на Столична община и на Йорданка Фандъкова има стотици коментари от родители, които призовават за удължаване на грипната ваканция в София, както и на такива, които обявяват, че няма да пуснат децата си на училище от сряда.

По-рано днес образователния министър Красимир Вълчев каза че грипната ваканция в страната няма да бъде удължена. Отделни области и общини обаче ще имат възможност да я удължат. Той уточни, че до момента Пловдив и Велико Търново са решили да удължат грипната ваканция. Вълчев не изключи и възможността това да се случи и в София, тъй като се отчита ръст на болните спрямо миналата седмица.

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова допълни пред Би Ти Ви, че удължаване на учебната година заради грипната ваканция няма да има. Възможно е обаче при необходимост някои теми да отпаднат от външните оценявания след 4, 7 и 10 клас.