Не се планира връщането на нощния градски транспорт

автобус-на-газ
Снимка: Транспорт за София

„На този етап не се планира връщането на нощния градски транспорт. Виждате, пътниците са намалели чувствително. Има доста празни превозни средства. Нашата цел беше да не разреждаме трафика и заради пандемията, за да не се струпват много хора в превозните средства. Проучванията показват, че все още не е необходимо да се връща нощен транспорт“, каза кметът на столична община Йорданка Фандъкова, цитирано от Dariknews.

Успях през цялата 2021 година не допусна да има икономия на уличните лампи, както и намаляване на градския транспорт“, каза още Фандъкова.

Целта е да няма разреждане на автобусните линии, за да се запази екологичността на столицата. „Това, което ни притеснява, е функционирането в пълен обем на градския транспорт. Търсим решения. Искрено се надявам да не намалее нивото и обема на услугата в София.

До последно ще продължа да правя всичко възможно, за да не се стигне до разреждане на градския транспорт. Всяко разреждане ще намали потока на пътници, а нашите усилия са в обратната посока.

Инвестициите в градския транспорт, новите превозни средства, строителството на метрото, системите за удобство на пътниците целят едно, а именно да намалим броя на автомобилите и да увеличим бройката на пътниците“, категорично е Фандъкова. Нощният градски транспорт няма да бъде върнат на този етап.