На 15 септември пускат за движение булевардите „Монтевидео“ и „Асен Йорданов“

bulevard-montevideo
Снимка: Фейсбук/ Йорданка Фандъкова

Ремонтите на булевардите „Монтевидео“ и „Асен Йорданов“ са пред завършване, като още в началото на новата седмица ще бъдат пуснати за движение. Новината съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Новото трасе на булеварда включва четири ленти за движение на автомобили. Обособени са еднопосочни вело-ленти, които се свързват със съществуващите. Положени са нов водопровод, канализация , елекроинсталации, изградени са улично осветление и отводняване.

По време на строителните дейности е преместен трафопост, който е попадал в трасето на новия участък. Екипи на „Софийска вода“ АД изграждат в кръстовището на „Монтевидео“ и „ Академик Константин Пашев“ колектор, които е част от Главен канализационен клон 3 Горна Баня.

ЗАПОЧВА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА БУЛЕВАРД „МОНТЕВИДЕО“

Също в нощта срещу 15 септември ще се пусне и движението по бул. „Асен Йорданов”. „По този начин всички големи строителни обекти, по които правим ремонти тази година ще са пуснати за 15 септември, ще останат обектите, които строим и изграждаме Южната дъга и съответно „Тодор Каблешков” – това са местата където ще има затруднение”, обясни Фандъкова.

Очаква се движението до метростанция „Овча купел“ да се осъществява далеч по-лесно и бързо, като дори в близост има изграден паркинг за 270 автомобила.

Следващият уикенд се очаква да започне ремонта на ул. „Николай Коперник“ по предложение на кмета на район „Слатина“ – Георги Илиев. „Той пое ангажимента да направим такава организация, че да може да не се пречи чувствително на трафика”, каза още Фандъкова.