МВР търси свидетели на катастрофата, убила Милен Цветков

audi-katastrofa-kristian-nikolov
Аудито с което Кристиан Николов катастрофира

От МВР излязоха с призив към всички граждани, които са станали свидетели на катастрофата край МОЛ „Парадайз“ , след което загина журналистът Милен Цветков. 

„МВР призовава всички пешеходци, пресичали на 19 април 2020 г. на пешеходна пътека на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Хенрик Ибсен“ в момента на настъпване на тежкото пътнотранспортно произшествие, при което загина Милен Цветков и станали очевидци, да се свържат чрез тел. 112 със СДВР“, апелират органите на реда. 

 Милен Цветков загина при тежка катастрофа навръх Великден. 

На 22 април Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста Кристиан Николов. 22-годишният мъж е обвинен за смъртта на журналиста. 

Кристиан е седнал зад волана след употребата на 4 вида наркотици – амфетамин, марихуана, кокаин и лексотан.

субару-милен-цветков
Субаруто на Милен Цветков

Освен на Кристиан Николов, обвинение беше повдигнато и на майка му – Десислава Пешева, защото му е позволила да шофира автомобила – собственост на управляваната от нея фирма, след употреба на наркотици. Обвинения бяха повдигнати също срещу приятелката на Николов – Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата. Двамата са обвинени заради това, че са отказали да свидетелстват за обстоятелствата, довели до тежкия пътен инцидент. Двамата пътници в колата на Кристиан бяха освободени срещу парични гаранции от по 10 000.