МВР може да глоби Столична община с до 7000 лева заради организацията на движението в столицата

zatvaaryane-na-patriarh-evtimiy

Санкция от 2000 до 7000 лв., както и евентуален сигнал до прокуратурата за неизпълнение на съдебно решение, което е престъпление по Наказателния кодекс, може да наложи МВР на Общината в София. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който заедно с началника на „Пътна полиция” към СДВР ком. Николай Крушарски инспектира взетите мерки по движението в центъра на града, цитирано от БТА.

Стоянов каза, че има сигнал до кмета Васил Терзиев, с което го уведомяват, че има незаконни действия. 

Още в понеделник МВР изготви нареждане, с което разпорежда да бъде изпълнено решението на ВАС, с което бе спряно въвеждането на новата организация на движение в центъра на София. Искаме и да се обезопасят всички поставени елементи, а срокът беше до днес. Тук нищо не се случва, каза още Стоянов.

Той каза, че това, което се случва с промените в движението в София, не е съгласувано с МВР.

Стоянов припомни, че вчера в Министерския съвет са минали редица промени, които са свързани с безопасността на движението. Сред тях е максимално вдигане на глобите. 

По повод пълноправното членство на страната ни в Шенген, Стоянов каза, че продължава диалогът с Австрия. Оптимист съм, че до края на годината това ще се случи, посочи той.