МВР купува 29 микробуса за специализирани полицейски операции в София

police-gun

Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за закупуване на 29 микробуса за дейности с превантивна цел и провеждане на специализирани полицейски операции на територията на София и София-област, показва проверка на БТА в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Обявлението е публикувано на 25 август, а крайният срок за получаване на офертите е 25 септември. Поръчката е на стойност 5 212 500 лева без ДДС.

Обществена поръчка за същата стойност и брой бусове е публикувана от МВР на 3 февруари 2021 г., но е прекратена на 17 март „поради необходими съществени промени в условията на обявената поръчка, които биха променили кръга на заинтересованите лица“.

В сегашната е отбелязано, че всяко превозно средство ще притежава сигнално-звукова уредба и радиостанция. Бусовете трябва да бъдат с осем места, със затъмнени стъкла и да развиват не по-малко от 140 км/ч. Друго изискване е автомобилите да бъдат с два комплекта гуми – зимни и летни, В бусовете трябва да има и масичка между седалките,