Мотористи и велосипедисти объркаха движението в София ( снимки )

мотосезон-motosezon

Мотосезон 2018 беше официално открит днес на площада около катедралния храм „Александър Невски“ в София. В същото време пред сградата на Народното събрание започна велошествието „Аз карам колело“.  Заради двете събития  имаше сериозни затруднения в движението в периода между 8.30 и 13 часа. 

Първоначалните планове бяха мотосезон 2018 да бъде открит миналата събота, но заради снега и ниските температури датата беше сменена. Тази сутрин хиляди се събраха на площада, за да потеглят на шествие към паркинга на резиденция Бояна.

На откриването на мотосезон 2018 организаторите отправиха призив за повече толерантност, внимание и отговорност на пътя. Въпреки, че МВР отчита положителна статистика за ПТП-тата с мотористи през 2017-та, спрямо 2016, мотористите припомнят, че на пътя излизат най-мобилните, но в същото време най-уязвими участници в движението. Организаторите призоваваха всички мотористи да приведат и машините и себе си в изрядно състояние за Мотосезон 2018, за да се избегнат нежелателни инциденти.