Монтират физически ограничители тип „делинеатор“ на „Цариградско шосе“ и „Ал.Малинов“

делинеатор-цариградско-шосе

На 11.01.2020 г. (събота) започва монтирането на физически ограничители тип „делинеатор“ в зоните, забранени за движение и преминаване в рамките на пътния възел на бул.“Цариградско шосе“ и бул.“Ал.Малинов“. Целта е физически да бъде ограничено движението на автомобили в тези зони, за да се избегне образуването на „тапи“ и „засичане“ между автомобилите. По този начин ще се повиши пътната безопасност и ще се осигури по-добро канализиране на трафика през пътния възел.


На снимките са нанесени местата на бул. „Ал. Малинов“ и на бул. „Цариградско шосе“, където ще бъдат монтирани делинеаторите.

Решението за монтиране на физически ограничители е взето след няколко месечни наблюдения на транспортните потоци в пътния възел и поведението на водачите. В рамките на този период, бяха установени няколко блокирания, както на бул.“Ал. Малинов“, така и на бул.“Цариградско шосе“ от нарушители, които движейки се в забранените защриховани острови, засичат останалите участници в движението, което води до риск от ПТП и образуването на колони от чакащи автомобили, поради необходимостта от често спиране, за да могат нарушителите да се „включат“ обратно в движението.