Мобилно приложение Sofia CulTour ще показва културни маршрути и събития на гости и жители на столицата

Стартира мобилно приложение Sofia CulTour –  интерактивна платформа, виртуален гид за културни събития, културно-исторически забележителности, музеи, културни маршрути в столицата. Напълно безплатно Sofia CulTour бързо и лесно предлага избор на потребителя къде, кога, какво да посети.

Целта на инициативата е да привлече вниманието чрез технологиите към културно-историческото наследство на София и да провокира интереса към музеи, галерии и културни събития както на младите хора, така и на чуждестранните гости на града.

Принципът на работа на приложението е следният: потребителят изтегля безплатно Sofia CulTour на мобилното си устройство,  като след отваряне системата идентифицира локацията и задава варианти за избор на културно-исторически забележителности, музеи, галерии/изложби, театър/опера/балет/концерт, пешеходен София тур, църкви, държавни институции, традиционни ресторанти. Освен активно търсене, системата предлага и активни нотификации за близки обекти и събития. Първа версия на приложението е напълно готова, като вече се работи и по втора, още по-добра версия, която в най-скоро време ще предложи на потребителите нови функционалности като планиране на индивидуални културни маршрути и др.       

Реализацията е на Бейс Системс ООД (създатели на платформата Заслушай се – превод в реално време на езика на глухонемите), а проектът е финансиран от Програма Култура на Столична община.

Sofia-CulTour

 

Можете да свалите Sofia CulTour безплатно от Google Play, а от 8 юни – и от Аpp Store.