Младият мъж в тролейбуса е нападнат с нож, защото не носил маска

napadnat-s-noz-troleybus

Почти всеки ден има инциденти в столичния транспорт

Младият мъж, който беше нападнат с нож в тролейбус е бил намушкан, защото не е носил маска.

Извършителят е задържан, имал е и предишни криминални прояви, а нападнатият младеж е само с повърхностна рана. „Човекът се ядоса, че нямам маска. Извади нож и ме заплаши. Казах му, че ще сляза, при което той ме намушка. Полицаите реагираха бързо”, разказва пред NOVA раненият.

arestuvan

„Шофьорът има визуална представа за случката. Той вижда пререканието. Пострадалият пътник го моли за помощ и той веднага сигнализира. Всичко това се случва в рамките на секунди”, съобщиха от „Столичен електротранспорт”.

Почти всеки ден има инциденти в столичния транспорт. Това коментира пред bTV Лъчезар Пеков от Центъра за градска мобилност.

„Откакто започна работата на видеонаблюдението имаме около 155 случая за сигнали, които сме подали към органите на реда за установяване. Като се сметнат тези случаи за последните шест месеца, това излиза около 26 случая на месец – почти всеки ден има инцидент“, посочи Пеков.

По думите му видеонаблюдението работи навсякъде и служителите на ЦГМ са готови да реагират във всеки един момент.

При нападението с нож в столицата пътниците веднага са сигнализирали водача, който от своя страна е уведомил диспечерския център. Диспечерите са се свързали с ЦГМ, които пък подали сигнал до 112.

За щастие в близост до една от спирките е имало патрулка, която е реагирала на сигнала и така извършителят е задържан.

В реално време се следят над 800 превозни средства, но няма как всички да бъдат наблюдавани на живо.