Мирослав Боршош е новият зам.-кмет на София

miroslav-borshos

Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет по направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности” на Столична община, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Боршош е възпитаник на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, специалност „Културология“. Той е създател на емблематичните за София културни пространства – литературен клуб „Перото“, театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.  Боршош е носител на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Мирослав Боршош поема зам.-кметския пост от доц. д-р Тодор Чобанов, който беше освободен от длъжност от кмета Йорданка Фандъкова след забавяне на процедурите за реставриране и възстановяване на минералните бани в „Овча купел“ и „Горна Баня“. 

В края на март тази година, Мирослав Боршош беше оправдан от Софийски градски съд, след обвиненията, че използвал нецелево почти 3,5 милиона лева, отпуснати за адаптирането на НДК за нуждите за европредседателството, както и за неизгодни договори. Разследването и съдебният процес продължиха близо 4 години.