Международен ден на признателност към водачите в градския транспорт

mezdunaroden-den-priznatelnost-vodaci-gradski-transport

18 март е обявен за Международен ден на благодарност към водачите в градския транспорт. Инициативата е  създадена през 2009 г. от няколко автобусни шофьори в Сиатъл. Датата е избрана, защото се смята, че на 18 март 1662 в Париж е възникнал градският транспорт. 

Ето и съобщението от „Столична община“:

Водачите в градския транспорт, които работят усилено, за да осигурят на хората сигурно и надеждно транспортно обслужване в София всеки ден, често остават анонимни.  Международният  ден на признателност към водачите в градския транспорт е  чудесен начин да почетем изключително тежкия им ежедневен труд. Благодарение на  нашите водачи пътниците могат да четат, да се отпуснат и да сърфират в мрежата, докато пътуват за  работа, училище или други дейности.

„Столичният електротранспорт“ ЕАД за пръв път в България инициира отбелязването на този ден. В десетдневката от 18 до 28 март  призоваваме пътниците за изразят своята благодарност към хората, които осигуряват безопасното им пътуване всеки ден, независимо от атмосферни условия, пътни ремонти и задръствания.

Получили ли сте добро обслужване в трамвай или тролейбус? Дали ежедневното ви пътуване се подобрява от любимия водач? Разкажете ни за това: изпратете ни имейл, обадете ни се, пишете ни, публикувайте коментар във Facebook (https://www.facebook.com/sofiaelectrotransport/) или пуснете картичка в кутиите на кампанията в ретро трамвая и в следните пунктове за продажба на превозни документи: Метростанция Сердика“, „Метростанция СУ “Кл. Охридски”, „Метростанция „Европейски съюз“, „Метростанция НДК“, пл. “Възраждане” 1.

Можете също така просто да се усмихнете на водача и да благодарите, докато се возите.

Чрез специални картички пътниците ще  могат да изкажат своята благодарност към избран водач.

Благодарностите могат да се изпращат по пощата на адреса на „Столичен електротранспорт“ ЕАД,   ул. “Подполковник Калитин” 30, на eltrans@mail.bg или на  Фейсбук страницата на компанията.  Ще се приемат по телефон и на място в дружеството.

И не забравяйте да напишете своето име и данни за контакт или да изпратите официална препоръка за добре свършена работа, така че вашите шофьори да бъдат признати за техните усилия. (Можете да направите това по всяко време на годината)“