С торта, дует „Ритон“, „Маргарита Хранова“ и Георги Мамалев, отпразнуваха 20 годишнината на софийското метро

torta-metro-fandakova
Тортата за 20 годишния юбилей на метрото

С огромна торта, дует „Ритон“, Маргарита Хранова и Георги Мамалев, граждани и официални лица празнуваха 20 годишнината на софийското метро.

yordanka-fandakova
Заместник-миистъра на транспорта Ангел Попов и кмета на София Йорданка Фандъкова

На първата метростанция в София – „Константин Величков“ дойдоха  кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев, изпълнителния директор на „Метрополитен ЕАД“ Стоян Братоев, бивши кметове и много от строителите на метрото през последните 20 години. 

stefan-sofianski-i-yordanka-fandakova
Бившият кмет Стефан Софиянски и Йорданка Фандъкова

„Днес за първи път пуснахме в обръщение така наречен „зелен билет“, който цели да стимулира повече хора да слязат от личните си автомобили и да използват градския транспорт. От сутринта до този момент са продадени над 10 хил. „зелени билета“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 

stoyan-bratoev-metropoliten
Изпълнителният директор на „Метрополитен“ЕАД Стоян Братоев духа свещите на тортата
Очаква се в началото на 2020 година да е готова третата линия на метрот. „Вече 50% от изграждането на първия и най-тежък участък от третата линия на метрото – централния, са готови. Очакваме в края на 2019 г. и началото на 2020 г. да бъдат пуснати всички 12 км метро, които се строят в момента с 12 метростанции и да свържем Околовръстния път при Горна баня, район „Овча купел“, „Красно село“ с центъра на града и с кв. „Хаджи Димитър“ в източната част“, добави Фандъкова.  
sofia-subway-konstantin-velichkov
Метростанция „Константин Величков“