Метрото ще продължи да работи

public-transportatipublic-transportation-dezinfectionon-dezinfection

„Метрото в столицата ще продължи да работи следващата седмица, защото то е част от градския транспорт, който няма да спира да функционира. Това заяви заместник-кметът на София Кристиан Кръстев, пред БГНЕС.

„Да, метрото ще работи. Ако влезете в него, ще видите, че то мирише на болница. Всичко се дезинфекцира от тавана до пода. Взимат се всички мерки с оглед максималната му дезинфекция“, каза Кръстев. Той призова софиянци, всички, които ползват услугите на градския транспорт „да спазват елементарна дистанция помежду си, както и хигиена на контактите“.

Метрото е един от най-често използваните видове транспорт. По официални данни то превозва по 300 000 пътници. Предприетите превантивни действия на властите са от изключително значение, защото то е едно от местата, където има струпване на граждани. А част от мерките на властите са насочени към това да се предотвратят всякакви струпвания на големи маси, те да бъдат ограничени, докато трае пандемията.

Предпазни мерки, за да могат гражданите да бъдат максимално сигурни, се взимат и в останалите превозни средства, които са част от системата на столичния градски транспорт. Една от тези мерки е забраната за продажба на билети от шофьорите. На всеки, който е ползвал в последните дни автобус или тролейбус, сигурно му е направило впечатление, че кабинета на шофьора е отделена с лента, така че пътниците да нямат достъп до него.