Медицинска сестра и служител на НСО стояха на перваза на втория етаж в сградата на бившия Партиен дом

boyka-atanasova-nso-partien-dom-pervaz

Пет протестиращи медицински сестри прекараха нощта в сградата на парламента. Те се барикадираха там късно снощи и твърдят, че ще останат без краен срок. Обявили са и гладна стачка.

Една от сестрите – Бойка Анастасова излезе тази сутрин през прозореца и застана на перваза на втория етаж на сградата на бившия Партиен дом, застрашавайки живота си.


Тя проведе интервю на живо за Би Ти Ви като каза, че е била блъскана от охраната и няма доверие на Националната служба за охрана, чиито служители излязоха на перваза в опит да я приберат. Сред тях беше и шефът на службата ген. Красимир Станчев.

Около 8:30 сутринта пожарната постави надуваем батут, за да обезопаси евентуално падане от сградата.

След около час, прекаран навън, Анастасова се прибра в сградата, а пред журналисти каза, че е бягала от охранителите, които нахлули сутринта при протестиращите. „Нямам никаква гаранция ,че тези хора не биха злоупотребили с мъжката си сила“, каза тя и показа наранената си до кръв ръка. Каза, че е слязла от перваза едва след като е видяла, че и журналистите са в сградата, чието присъствие гарантирало нейната сигурност. Тя подчерта, че исканията на протестиращите медици – по-добри условия на труд и адекватно възнаграждение, не са изпълнени от здравното министерство.