Маркираха гигантски паркоместа по „Патриарх Евтимий“

Маркировка на бул.
Снимка: Забелязано в София Nikolay Mum

Места за паркиране с размери за автобус или за два леки автомобила един зад друг маркираха по столичния булевард „Патриарх Евтимий“. Маркировката е поставена, след като наскоро оттам бяха премахнати загражденията при строежа на третата метролиния.

От Столична община обясниха, че маркировката е направена по изискване на Пътна полиция, за да се избегне оставането на нерегулиран участък от пътното платно (200 метра от бъдещата велоалея), в рамките на който може да възникне ПТП. По този начин при реализацията на велоалеята няма да е необходимо премаркиране и нараняване на новоположената настилка.

Вчера настилката в този участък беше възстановена и с нея е въведена новата организация на движение, която предвижда велоалея от южната страна и възможност за обособяване на бус лента.

От „Московска“ 33 съобщават, че догодина велоалеята по бул. „Патриарх Евтимий“ ще бъде изпълнена в целия участък от бул. „Витоша“ до Петте кьошета и това ще даде свързаност между велоалеите на бул. „Витоша“ и бул. „Прага“.