Летище София посрещна 7-милионния пътник

Летище София се похвали с рекорд на пътниците тази година

Летище София посрещна днес рекордният си 7-милионен пътник, съобщиха от летището. За сравнение за цялата 2018 г. през летището са преминали 6 962 040 души, като в последните години увеличаването на броя на пътниците е тенденция.

7-милионният пътник е 22-годишната Вики Алмог, пристигнала с полет на авиокомпанията El Al, чийто самолет кацна малко след 10.25 часа на Терминал 2. . Тя беше посрещната с хляб и сол под звуците на солисти от Оркестъра за народна музика на БНР с ръководител Димитър Христов и деца от танцов-фолклорен състав.

ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ПОСРЕЩНА ПЪРВИЯ ПОЛЕТ НА EUROWINGS

След Коледните и в навечерието на Новогодишните празници най-голямото международно летище у нас отбелязва своя рекорд за година. Само за месец ноември тази година през летище София преминаха над 522 хиляди пътника, което е ръст с 7,25 на сто спрямо периода на миналата година, отбелязаха от ръководството. А на днешния ден пристигна 7-милионният.

От тази година на Летище София оперират 22 авиокомпании и пътниците им могат да достигнат до 57 дестинации. Четири от тях са нови – от 2019 г. – до Щутгард, Дюселдорф, Марсилия и Ийст Мидланд. Има и две нови авиокомпании.

ИЗБРАХА КОНЦЕСИОНЕР НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ

„Зад този рекорд се крие много работа на летищния оператор, от страна колегите от РВД, от „Наземно обслужване“, от Митницата, от Гранична полиция и всички останали служби, с които заедно обработваме пътниците, за да се чувстват комфортно, преминавайки през Летище София и за бързото обслужване на техните багажи“, отбеляза Владимир Рапонджиев.

НИСКОТАРИФНАТА LAUDAMOTION ЗАПОЧВА ПОЛЕТИ СОФИЯ – ВИЕНА

Седем милиона – нито е много, нито е малко. Летище София смело поглежда към следващата граница от 8 милиона пътници. Привличането на по-голям пътнически и товарен трафик е една от основните цели на ръководството на летище София и за нейното постигане се работи целогодишно, коментира Рапонджиев.