Лекарският съюз: Ограничителните мерки да влязат в сила в най-кратък срок

gripna-epidemia

От Българският лекарски съюз се обявиха в подкрепа на обявените от здравния министър – проф. Костадин Ангелов, нови ограничителни мерки.

Това стана ясно от изявление, разпространено до медиите. От Лекарския съюз очакват тяхното приемане в пълния им вид възможно най-бързо.

Ние българските лекари, подкрепяме напълно обявените от здравния министър – проф. Костадин Ангелов нови ограничителни мерки и очакваме тяхното приемане в пълния им вид възможно най-бързо. Преустановяването  работата на заведенията, дискотеките, на МОЛ-овете, прекратяването на спортните мероприятия, семинари, екскурзии, конкурси, конгреси и всички други мерки са изцяло в полза на българското общество и ще дадат възможност на нас лекарите и здравната система да си поемем глътка въздух. Само така може да бъде скъсана веригата на заразата, която през последните седмици показа сериозен ръст и погуби стотици животи. Нека спазваме дистанция, но да се държим един за друг в тази битка! Време е да се обединим в името на живота“! От управителния съвет на Български лекарски съюз

По-рано днес на извънредна пресконференция, здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че ще предложи нови, много по-рестриктивни противоепидемични мерки, които да влязат в сила в петък, 27 ноември.