Леглата в големите столични болници са запълнени

antigenni-testove

Леглата за болни от коронавирусна инфекция пациенти в „Пирогов“ са свършили. Това съобщават от най-голямата спешна болница у нас. Снощи там имаше настанени 207 пациенти и имаше останали само две свободни легла, макар и без постоянен достъп до кислород, но те вече са заети. Напправена е организация за инсталиране на кислородни бутики.

Разходът на кислород на болницата е близо 9 тона на едно денонощие, което е почти осем пъти повече от обичайното потребление, съобщават още от „Пирогов“

Всички пациенти, които са настанени в обособените COVID отделения на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, са потърсили помощ при нас в тежко състояние, уточняват от лечебното.

Междувременно стана ясно, че една трета от леглата в болница „Света Анна” са за пациенти с COVID-19 и всичките са заети. От 160 легла за болни с коронавирус 16 са в реанимация. В петък бяха 173 пациентите, в събота бяха 168, вчера бяха около 176, съобщи пиарът на лечебното заведение Антон Луков:

„Ситуацията е динамична. Всеки ден част от хората биват изписвани или умират. На тяхно място веднага идват нови хора.“

„Имаме 160 легла, определени за ковид болни, това прави 33% от леглата на цялата болница. От тези 160 легла 16 са в реанимация. Всичките 160 легла са пълни“, съобщи пиарът на болница „Св. Анна“ в София Антон Луков.

В петък бяха 173 пациентите, в събота бяха 168, вчера бяха около 176. Ситуацията е динамична. Всеки ден част от хората биват изписвани или умират. На тяхно място веднага идват нови хора, добави Луков.

Ние сме облагодетелствани от това, че имаме голямо спешно отделение. Ако всичко е пълно, хората изкарват една вечер в спешното на легло, под лекарски контрол, докато се освободи място. Ние сме на предела, но не връщаме хора засега.