Купуват десет реновирани автобуса за транспорт до Витоша

nosten-transport-busses-sofia

„Столичният автотранспорт“ ще закупи 10 реновирани автобуса, които ще се движат до Природен парк „Витоша“. Те ще заменят изцяло амортизираните превозни средства, които се движат по линии 63,163 и 66.“ Това каза зам.-кметът Евгени Крусев по време на проверката си на редовността и обслужването на линия № 63.
Автобусите ще бъдат съобразени с особеностите на маршрута по трите линии и с по–голям брой седалки, тъй като се пътува по-дълго и теренът е планински. Автобусите ще бъдат с ръчни скоростни кутии и дизелови двигатели, което предполага по-голяма устойчивост и сигурност за пътуващите при продължително изкачване и спускане на сериозни наклони и голяма денивелация.
Обществената поръчка за доставка ще бъде обявена през месец август. Очаква се превозните средства да бъдат доставени прeз зимата на тази година.
„Центърът за градска мобилност“ има за цел да следи натовареността на линиите и при необходимост да пуска допълнителни превозни средства до Природен парк „Витоша“ – каза още Евгени Крусев.