Костенурка и медузи на “Малките 5 кьошета”

malkite-pet-kiosheta

За трета поредна година “Малките 5 кьошета” влизат в коледната визитка на столицата с уникална украса и важно послание. Каузата тази година е опазването на биоразнообразието на водния свят, а героите на коледната украса са огромна костенурка, кит, октопод и медузи, които ще бъдат представени за първи път на софиянци на 11 декември с пожеланието “Да се лее Коледа”.

В продължение на цял месец необичайната декорация ще радва жители и гости на града с пъстрия подводен пейзаж, който ще сменя изцяло облика си вечерта, оживявайки в разноцветни светлини. И тази година съседите и местните търговци от кръстовището на „Малките 5“ ще се включат в празничната кампания, домакинствайки различни  събития от програмата.

Каузата е подкрепена от Mastercard и Банка ДСК и техните дебитни карти Wildlife Impact. Само за двете години, в които картите съществуват в България, вече повече от 160 хил. потребители са избрали да се включат в кампанията за опазването на над един милион застрашени от изчезване животински и растителни видове. До 2030 г. този проект цели да подпомогне опазването на биоразнообразието в територии, равняващи се на 40 милиона хектара земя и 4.5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят.